vrijdag 5 december 2014

Een warm hart

Een warm hart

Mattheus 20:32 En Jezus, Die innerlijk met ontferming bewogen was, raakte hun ogen aan; en meteen werden hun ogen ziende, en zij volgden Hem.

Soms zie je beelden op televisie of internet van arme kinderen. Ze zijn vel over been en hebben soms van die luchtbuikjes. Het is verschrikkelijk om die beelden te zien en het liefst wil je er naartoe om te helpen. Het is natuurlijk niet mogelijk om zo alles aan de kant te zetten en te gaan helpen, maar ik krijg een gevoel in mijn hart van warmte en medeleven voor die kinderen.

Jezus loopt Jericho uit en aan de weg zitten twee blinde mannen. Hoe lang ze al blind zijn en daar zitten dat weten we niet, maar ze roepen wel hun longen uit hun lijf. Heere, Zoon van David, ontferm U over ons. Ze weten bij Wie ze moeten zijn, ze hebben Jezus nodig om hen te helpen. Hij is de beloofde Messias, de Zoon van koning David, die in de wereld zou komen. Grote kans dat deze blinden nog nooit een letter hebben gelezen of veel hebben gehoord uit de geschriften, maar toch wisten ze dat Jezus de beloofde Zoon van David was. God werkt in deze blinde mensen.

Andere mensen roepen ze toe en zeggen: wees stil, maar ze begonnen nog harder te roepen naar Jezus. Ze laten zich niet afstoppen door mensen die hun andere dingen vertellen en die zeggen dat het allemaal niet voor hen is. Ze geloven dat Jezus ook hen kan redden en ze houden vol! Wij mogen ook volhouden in het komen tot Christus. Als we al gered zijn of nog gered moeten worden, elke keer mogen we weer bij Hem komen.

En dat komt het echte hart van Jezus naar buiten. Hij loopt niet door zoals de menigte misschien wil, maar Hij stopt. Deze twee mensen zijn zo waardevol voor Hem, dat Hij ze niet zomaar aan de kant van de weg laat zitten, terwijl Hij ze kan helpen. Hij is met innerlijke ontferming bewogen en dat straalt Hij ook uit. Hij vraagt ze wat ze willen en ze zeggen: we willen weer zien. Vervolgens raakt Jezus hun ogen aan en ze kunnen weer zien. En ze volgden Jezus.

Zo lief als Jezus deze mensen heeft, zo lief heeft Hij ook jou en mij. Jezus is zo vol ontferming over ons bewogen, dat het Hem verdriet doet als wij lijden. Hij wil in onze harten aanwezig zijn en ons verwarmen met Zijn Geest. Hij wil ons vernieuwen, zodat we Hem steeds meer leren kennen en liefhebben. Jezus heeft het beste met ons voor en wil dat aan ons laten zien. Als wij lijden, dan lijdt Hij met ons mee.

Die Jezus mogen wij aanbidden en die Jezus mogen wij liefhebben. Wij mogen Hem liefhebben omdat Hij ons eerst heeft liefgehad. Hij heeft ons niet in de dood laten liggen, maar Hij heeft ervoor gezorgd dat wij levend kunnen en mogen worden. Zijn hand die de ogen van de blinden heeft laten zien, wil ook ons laten zien. Voor het eerst of opnieuw wil Hij ons Zijn liefde laten zien en Zijn ontferming over ons. Dat is pure liefde van de Zoon van de Allerhoogste! Spreid je armen en je hart wijd open en ontvang Zijn liefde! Hij doorstroomt je met Zijn liefde en van die liefde gaat je hart sneller kloppen voor Hem en giert het verzoende bloed door je aderen!


Jezus vol liefde, U wil ik prijzen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten