vrijdag 26 december 2014

God blijft in je, en jij in Hem.

Een kopje koffie

1 Johannes 4:15 Al wie belijdt dat Jezus de Zoon van God is, God blijft in hem, en hij in God.

Een bakje koffie, de meeste mensen lusten het graag. Maar toch drinkt ieder op zijn of haar manier een bakje koffie. Je kunt het met melk en suiker drinken, maar ook zwart, je kunt er koek of taart bij eten, maar je kunt ook zonder. De ene persoon houdt van sterke koffie en een ander weer van slappe koffie. Sommige mensen houden van Turkse koffie, weer anderen van Braziliaanse. Een bakje koffie kun je op veel verschillende manieren drinken, maar toch blijft het een bakje koffie. Je kunt er van alles omheen doen, maar het blijft een bakje koffie.

In Gods gemeente zijn er ook veel verschillen, net als dat bakje koffie. Er zijn mensen die leven streng volgens allemaal regels, maar er zijn ook mensen die leven heel vrij. Sommige mensen geloven heel sterk op gevoel, anderen op bevinding. Er zijn heel veel verschillen in de gemeente van de Vader, maar er is toch EEN ding hetzelfde: Jezus Christus.

Wat je ook doet en hoe je het geloof beleeft, Jezus Christus staat centraal en daar draait het hele geloof om. Of je nu vindt dat je volgens de regels moet leven, doe je het uit liefde voor Christus? Blijf het dan vooral doen en richt je op Hem. Leef je veel vrijer? Doe je het uit liefde voor Christus? Blijf het dan vooral doen en richt je op Hem! Ieder mens is verschillend en ieder mens heeft een eigen relatie met God, er is geen relatie dezelfde. Daarom mogen we niet naar elkaar wijzen als broers en zussen, want we hebben onze eigen relatie met de Vader en de Zoon.

Als je Jezus Christus belijdt als Zoon van God, dan blijft God in jou en jij in Hem! Dat is het reddende evangelie dat we lezen in de Bijbel. Je kunt er niets aan toevoegen of afhalen, zo is het en niet anders. Vaak wordt het toch anders gemaakt door de mensen, er wordt dan een drempel opgeworpen, of het wordt als iets neergezet dat je zo zelf even kunt doen en wat verder geen invloed heeft op je leven. Beide is niet goed, er is een ding belangrijk: Jezus Christus belijden als de Zoon van God! Dan blijft God in jou en jij in Hem! Misschien heb je nog nooit de stap durven nemen om Jezus te belijden als Zoon van God: doe het dan nu! God zal dan in je blijven en jij in Hem! Dat is echt geweldig!

Het geloof is zo simpel, maar leven uit geloof niet altijd. Er zijn zaken die wij als mensen niet makkelijk vinden, we kunnen het eigenlijk niet verdragen. Dan zijn we geneigd onze eigen weg te gaan en te denken dat God het zo wel bedoelt. Nee, zo is het niet, God laat ons duidelijk in Zijn Woord zien wat de weg is die een christen mag bewandelen en dat is de weg van God! De weg die loopt in Hem, want je bent in Hem. Is er dan een broer of zus die van de weg afgaat, ga dan naar diegene toe en wijs hem of haar uit liefde en in Jezus Christus op de verkeerde weg. Niet als het jouw mening is, maar alleen als het een duidelijke weg uit de Bijbel is. We geven immers allemaal op onze eigen manier handen en voeten aan ons geloof! Loop jij wel op een verkeerde weg? Keer dan nu nog om en ga terug naar de Weg!


Jezus Christus, Hij is het die voor ons de prijs heeft betaald. Hij wil doorwerken in onze harten en ons Zijn liefde tonen. Hij is net als het kopje koffie, het blijft hetzelfde. Jezus, hoe je ook tegen Hem aankijkt, Hij blijft de Verlosser en centraal staan in ons leven! Hij wil ons blijven voeden met Zijn liefde en daarbij is geen plek voor zonde. Hoe lief wij die zonde ook hebben, Hij wil het wegnemen als wij Hem erom vragen. Dank U Jezus, voor Uw liefde!

1 opmerking:

  1. Wat een prachtige blog!
    Niet naar elkaar wijzen maar in liefde de eenheid zoeken in Christus!!

    BeantwoordenVerwijderen