zaterdag 13 december 2014

Schepping (en geen evolutie)


Genesis 1:31 En God zag al wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de zesde dag.

En God zag al wat Hij gemaakt had, en kijk, het was zeer goed. Onvoorstelbaar, in zes dagen heeft God de hemel en de aarde gemaakt en alles wat erop en erin en erboven is. Dat kunnen wij als mensen niet beseffen hoe dat moet zijn geweest. Eerst was er niets, behalve een lege en woeste aarde en 6 dagen later is alles geschapen. De aarde ziet er totaal anders uit, ja je kunt nu zelfs zien hoe het eruit ziet. Prachtig! Al die kleuren en al die levende wezens. En weet je wat het mooiste is: het is perfect! God heeft alles perfect gemaakt. Wij hebben vervolgens er een bende van gemaakt en toen kwamen er zelfs mensen die zeggen dat God de aarde niet eens heeft geschapen! Laten we eens kijken naar de schepping!

Kijk! De zon komt op: elke morgen weer komt de zon op. Niemand weet waardoor dat zo is en niemand weet wanneer dat is begonnen. Door de zon kan alles bloeien en door de zon kan er leven op aarde zijn. Zonder de zon zou er niets zijn. Zou de zon ontstaan zijn uit een soort knal? Kijk eens naar het ritme, wij kunnen zelfs onze tijd erdoor bepalen en de zon weigert nooit.

Kijk eens naar de prachtige bloemen: de bloemen die bloeien op het veld en de bomen die groeien overal. Allerlei mooie kleuren en heerlijke geuren. Die bloem begint als een klein zaadje en groeit vervolgens door de zon, maar ook door de regen. Die bloem plant zich voor door zijn zaadjes weer te verspreiden door de wind. Het valt ergens anders in de grond en dan komt er weer een nieuwe prachtige bloem. Zo mooi!

Kijk eens naar al die verschillende dieren: laatst liep ik in de dierentuin en daar zie je verschillende dieren die op de aarde leven. Maar het is in werkelijkheid maar een klein deel van alle dieren die leven. Veel dieren hebben dezelfde structuur, maar ook zo veel dieren hebben een andere structuur. Elke dier heeft een structuur die past bij wat het dier nodig heeft. Een neushoorn heeft niets aan kieuwen en een walvis niets aan een slurf. Zo heeft elk dier zijn eigen benodigdheden en is elk dier geschapen zoals het hoort te zijn. Er zijn dieren met prachtige kleuren waarmee het kan pronken, maar er zijn ook dieren die schutskleuren nodig hebben. Het zou funest zijn voor dieren in de woestijn als ze eruit zien als een papegaai. Hier is de machtige Hand te zien van de Maker!

Kijk naar de mens: de kroon op de schepping. Ieder mens is uniek en ieder mens is hetzelfde. Elk mens heeft een brein en botten en bloed en spieren en zo kun je nog even doorgaan. Maar toch heeft elk mens een eigen karakter en eigen DNA en zelf een unieke vingerafdruk. Dat is toch niet te beseffen! God heeft hieraan gedacht, zodat er geen verwarring zou bestaan, maar dat we onderscheid kunnen maken. Als je kijkt naar de geboorte van een mens dan sta je toch perplex. Hoe kan een kind zo gevormd worden in de buik van de moeder? En als het geboren wordt is alles zo afgestemd dat het pas ademt door de mond als het buiten komt. Dat kunnen wij niet beseffen, maar God heeft het zo mooi bedacht en uitgevoerd.


De Schepper is het waard om onze lof te ontvangen. Hij heeft dit alles bedacht en geschapen, Hij is het die alles kan. Hij is het die ons liefheeft en zelfs Zijn eigen Zoon heeft gestuurd om ons van onze straf te verlossen. Wij hebben de schepping in de war geschopt, ondanks dat het goed was. Maar de schoonheid van de schepping en de majesteit van God is nog steeds volop terug te zien in de schepping. Prijst daarom Zijn grote Naam! Aanbid God en leef naar Zijn wil. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten