zaterdag 20 december 2014

Breek die muur af!

Breek die muur af!

1 Korinthe 1:23 wij echter prediken Christus, de Gekruisigde, voor de Joden een struikelblok en voor de Grieken een dwaasheid. 

Stel je het volgende eens even voor: je staat voor een muur en je droomt van iets dat prachtig is. Het is eigenlijk je hele leven al je doel: een mooi paradijs met een lichtblauwe zee. Parelwit strand en een temperatuur waarin je kunt genieten. Zouden niet alle mensen daar de rest van hun leven willen doorbrengen? Geen stress, geen zorgen, alleen maar genieten. Dat is namelijk wat zich achter de muur bevindt. Alleen je ziet het niet vanwege de muur die in de weg staat. Je hebt totaal geen idee dat achter die muur dat paradijs is. Anders zou je er natuurlijk alles aan doen om over die muur heen te komen. Je zou niet opgeven voordat je eroverheen was. Wel dat is wat Paulus bedoelt met de tekst van vandaag.

Paulus noemt Christus een struikelblok voor de Joden. Dat kunnen we doortrekken naar de gelovigen van deze tijd die Jezus niet willen aannemen als hun Borg en Zaligmaker. Ze weten dat er een hemel is en ze weten dat ze daar kunnen komen. Alleen ze zien de weg niet, omdat ze Christus niet willen aannemen. Er kan van alles de reden van zijn: ze zijn zo opgevoed of ze vinden dat je zelf niets kunt doen en dat God het moet geven. Ze doen verder ook niets. Dat zijn eigenlijk de Joden van vroeger. Christus is voor hen een belemmering in plaats van hun Redder.

Als dit bij jou het geval is, dan wil ik je oproepen om je op je knieën te laten vallen en Christus te vragen of Hij jou Zaligmaker ook wil zijn. Hij zal je dan verhoren en je mag dan Zijn kind worden. Hij gaat dan tussen jou en God instaan, want Hij heeft dan ook betaald voor jouw zonden.

Dan heb je de Grieken. Dat zijn de mensen die niets willen weten van zonde en dus ook geen verlossing nodig hebben. Ze hebben Christus niet nodig, want dat is dwaas. Je hebt toch geen mens nodig die is gestorven om in de hemel te komen? Ook met dat soort mensen is de wereld bezaaid. Veel mensen hebben geen verlosser nodig. Ook binnen de kerk niet. Wel als dit jouw verhaal is, dan wil ik je wat vertellen. God heeft de aarde geschapen en ook ons. Wij waren zonder zonde, maar we hebben Hem de rug toe gekeerd. Wij wilden net als Hem zijn en daardoor is de hele aarde verpest. Wij hebben ervoor gezorgd dat er ellende en verdriet is. Wij hebben ervoor gezorgd dat mensen elkaar vermoorden en niet kunnen uitstaan. En uiteindelijk zullen we verloren gaan, want we willen niet terugkomen bij God.

Wel er is een Weg terug. Christus is de Weg terug naar God! Je hebt Hem nodig om hier op aarde echte vreugde te kennen en om straks voor eeuwig bij Hem te zijn in de hemel. Hij is voor je gestorven en heeft de dood overwonnen zodat jij straks voor altijd kunt leven. Ga naar Hem en Hij maakt je nieuw.

Ook voor de mensen die Hem kennen als Zaligmaker zit hier een boodschap in. We doen vaak mee met de Joden en de Grieken. Wij maken ons eigen geloof en bedenken er van alles bij. Dit alles brengt je niet dichter bij Hem, maar drijft je van Hem af. Het draait allemaal om Christus en als je dat beseft dan wil je dicht bij Hem leven. Hij wil dat je dicht bij Hem leeft en Hij wil je Zijn liefde steeds meer geven. Hij wil dat je Hem steeds beter leert kennen. Zoek Hem dan elke dag, zoek Hem op zondag in Zijn huis en laat je door Hem vervullen. Je zult ervaren dat je dan steeds minder wordt getrokken door de wereld en Hij andere zaken voor de dingen in dep laats geeft.

Ga met God en leef door Christus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten